Zenés – táncos gyerekműsor ismert vidám gyerekdalokkal

Zenés gyerekműsorunk egész évben elérhető, zenélünk, táncolunk és ismert dalokkal, játékos feladatokkal szórakoztatjuk a gyerekeket. Zenével kísért dalokat adunk elő, dalok között mondókázunk, kérdezünk, találós kérdéseket vonunk be, tematikusan igazodva az aktuális témához, feladatokat adunk a gyerekeknek. Műsorainkat igényes zenei alap és élő gitár kíséri. Saját hangrendszerünkön jó minőségben szólnak zenéink.

Farsangi Vidámságok

A farsang vízkereszttől húshagyókeddig (a nagyböjt kezdetéig) tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik és gazdag néphagyományra épül. Ezt a vidám mulatozást fordítjuk le a gyerekek nyelvére és egy kis időt szánunk a közös játékra. Zenélünk, táncolunk, vidám feladatokkal múlatjuk az időt 🙂 (játékok hossza a helyszínen alakul, mert van hogy egy-két játékos feladat jobban megmozgatja a gyerekeket) 10-11 zenével kísért dalt adunk elő, dalok között mondókázunk, kérdezünk, találós kérdéseket vonunk be, tematikusan igazodva az aktuális témához, feladatokat adunk a gyerekeknek. Műsorainkat igényes zenei alap és élő gitár kíséri.

Nemzeti Ünnepünkre

Gyerekműsorunk előadása közben a gyerekek megismerkedhetnek a magyar huszárokkal, kardjukkal, öltözetükkel, a nemzeti színekkel. Nemzeti Ünnepünkhöz kötődő fogalmak, kifejezések (szegénység, forradalom, Petőfi Sándor, Kossuth Lajos, szabadságharc, kokárda, honvéd) megértését mesélésével, versekkel, dalokkal, segítjük. Eszközöket is készíthetünk játékunkhoz: csákó, párta, kard, dob, trombita, kokárda, zászló. Minden országnak van zászlója, amely az ott élők összetartozását jelképezi. ( Piros-erő, fehér-hűség, zöld-remény – nemzeti színek tudatosítása a gyerekekben) Az ünnep kapcsán a meneteléssel, masírozással, ritmus tapssal és hangszeres ritmusjátékkal a ritmusérzék fejlesztése került előtérbe. Témához kapcsolódó zenére az egyenletes járást gyakoroltuk.

Szülinapi gyerekműsor

Egy felejthetetlen élmény a kis szülinaposok számára a zenés előadásunk, mely az év bármelyik szakában megrendelhető. Igazi gyerekzsúros hangulatot varázsolunk, bulizunk, táncolunk. Ilyenkor a legvidámabb, legtáncosabb, legismertebb dalokat játszuk el, a közönséggel együtt táncolunk és énekelünk 🙂

Újdonság a zenekartól: Egyedi dal írása a szülinapos részére!

Érkezik a Tavasztündér

Műsorunkban a Tavasztündér és Manócskája mesél és énekel nekünk virágokról, fákról, tavakról. Zenés műsorunkban együtt várjuk a tavaszt, a meleget. A természet közelségének fontosságát tolmácsoljuk a gyerekeknek dalokkal, versekkel, mondókákkal és közös táncokkal.

Gyereknapi móka és kacagás

Gyereknap az önfeledt szórakozás, a teljes kikapcsolódás eseménye a gyerekek életében. Ehhez teszünk mi is hozzá a műsorunkkal, ahol zenélünk, táncolunk és ismert dalokkal, játékos feladatokkal szervezzük meg a gyereknapi buli csodás pillanatait. 10-11 zenével kísért dalt adunk elő, dalok között mondókázunk, kérdezünk, találós kérdéseket vonunk be, tematikusan igazodva az aktuális témához, feladatokat adunk a gyerekeknek. Műsorainkat igényes zenei alap és élő gitár kíséri. Saját hangrendszerünkön jó minőségben szólnak zenéink.

Szüreti mulatság

A szőlőskertben megnézzük az alvó szőlőcsőszt énekelünk neki :), majd körtáncot járunk, elriasztjuk a szőlőt dézsmáló vaddisznókat. Elhessegetjük a rigót, a seregélyt, a szarkát… Szüretelünk kis kosárkáinkba, puttonyokba, játékosan megjelenítjük a szüretelés lépéseit. Majd ismert szüreti és őszi dalokra járjuk közösen a táncot, énekelünk, zenélünk. Megzenésített versekkel gazdagított műsorunk igazi élmény a gyerekeknek.

Mihály-napi műsor

Szeptember 29 – őszi évnegyedelő nap Mihály napja, s egész  Európa-szerte ismert pásztorünnep. Ezen a napon hajtják be a legtöbb állatot a faluba, ekkor lépnek szolgálatba az új pásztorok. Az őszi betakarításról, évszakváltásról, állatokról, erdőről mezőről énekelünk, zenélünk. Ismert népi mondókák, zenés versek, dalok szólalnak meg tőlünk igényes előadásban.

Márton-napi vigasság

Márton-napi zenés interaktív műsorunkat ismert gyermekdalok színesítik élő gitárjátékkal, énekkel. A gyerekekkel együtt játsszunk, éneklünk, táncolunk. Mesélünk Márton nap eredetéről és a libavacsora fontosságáról 🙂

Várjuk a Mikulást!

Az év legizgalmasabb eseményei közé tartozik a vidám Mikulás-várás! Énekelünk, zenélünk közösen a jó öreg Mikulásnak, aki mindig látja hogy egész évben jók voltunk, szót fogadtunk, megettük a finom ebédet…

Karácsonyi zenés műsor

Karácsonyi műsorunkat az ismert gyerekdalokból állítottuk össze. Dalainkat modern hangszereléssel adjuk elő. Igényes megszólalásunk mellett a gyerekeknek játékosan tanítjuk a karácsonyi énekeket, verseket. Táncolunk, táncot tanítunk, találóskérdésekkel, játékos feladatokkal vezetjük át a gyermekeket a karácsonyi időszak eseményein. Az egész decembert átívelő műsorunk, interaktív zenés játékokon keresztül ráhangol mindenkit a karácsonyi hangulatra, hisz mi is lehetne jobb, mint együtt játszani, énekelni, táncolni. Élő gitárjátékkal, férfi és női énekhanggal előadott dalainknak saját zenei alapjaink adnak hátteret. A dalok közötti átmenetben közös játékot, táncot tanítunk be, ritmusra tapsolunk, beszélünk a Mikulásról, a télről, a havazásról, a téli tájról.
Menü